Hemmaseger i Lisebergshallens avsked

Uppdaterad
Publicerad

Mötet mellan Redbergslid och IFK Ystad i handbollsligan blev en känsloladdad avskedsmatch i Lisebergshallen, som efter 38 år ska rivas. Hemmalaget avslutade på allra bästa sätt med seger i en fullsatt arena.

– Är oerhört lättad och glad att vi tog två poäng, säger assisterande tränaren Magnus Wislander till C More.

I lördags tog Redbergslids IK två tunga bortapoäng på besök hos IFK Ystad.

Inför returmötet på annandagen i Göteborg handlade mycket om avskedet av Lisebergshallen. Hallen, som bland annat varit hemmaplan för Redbergslid, ska rivas på grund av bygget av Västlänken.

Hemmalaget var obesegrade på hemmaplan den här säsongen, en svit de absolut inte ville bryta i den allra sista matchen.

Efter första halvlek ledde hemmalaget med 14-13. Två snabba mål av Ystad i början av andra halvlek förändrade dock matchbilden.

Det blev jämnt i andra halvlek, där båda lagens målvakter stod för starka insatser.

Historiska minuter

Redbergslid fortsatte att anfalla men Ystads Linus Olsson stod i vägen gång på gång. Några minuter senare fick dock Olsson ge vika när Niclas Fingren satte sitt fjärde mål i matchen.

I de fem sista minuterna i hallens historia stod Redbergslid-målvakten Thulin bland annat för en fenomenal enhandsräddning. Med två minuter kvar tog Redbergslid tillbaka ledningen, 26-25, en ledning de knappt en minut senare utökade till 27-25 och därefter punkterade de matchen genom 28-25.

– Först och främst är jag oerhört lättad och glad att vi tog två poäng. Sedan är det lite vemodigt, samtidigt som det är underbart att det är en fullsatt hall. Det mest tragiska är väl att det inte finns en annan hall i Göteborg att spela i, säger Magnus, Wislander, assisterande tränare, till C More.

– Det kommer nog vara lite annorlunda till en början, men minnen får man ha. Sedan får man titta framåt i stället.

Redbergslid kommer nu att spela sina hemmamatcher i Scandinavium säsongen ut. Något klubben inte är helt nöjda med.

– Det är lite bökigt, man ska samsas med Frölunda och andra evenemang. Det blir lite tomt på läktarna, vi vill väl att det ska finnas en hall för 3000 åskådare i Göteborg, säger Wislander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.