Skurus spelare jublar efter handbollsmatchen i SHE mellan Skuru och VästeråsIrsta. Foto: Bildbyrån

Tionde raka segern för serieledaren Skuru

Uppdaterad
Publicerad

Serieledande Skuru tog sin tionde raka seger efter en komfortabel vinst mot tabellfemman VästeråsIrsta med 32–19. Målen spreds ut på hela 14 olika målskyttar där Hanna Åhlén blev bästa målskytt med sina fem mål.

– Det är vår styrka, det är kul när de unga spelarna går fram och tar för sig, säger Jennie Linnéll i TV-sändningen.

Det var ett tufft spel inledningsvis mellan serieledande Skuru och tabellfemman Västerås-Irsta.

Gästerna höll jämna steg fram till 5–5 sedan drog stockholmslaget i från med sju raka mål. Kristin Ullén satte det välbehövliga reduceringsmålet för VästeråsIrsta till 7–14 men repliken kom snabbt.

Jennie Linnéll utökade ledningen till 15–7 och Skuru fick i princip utdelning på varenda anfall. I halvtidsvilan hade serieledaren en ledning med sju bollar, 18–11.

– Jag tycker framförallt att vi stod bra bakåt, de hade svårt att hitta lösningar. Vi stod väldigt stabilt, kontrade ner dem och fick till bra anfall, säger Jennie Linnéll.

”Bra match rakt igenom”

Bortalaget gjorde sedan endast fem mål i den andra halvleken. Målvakten Rebecca Nilsson hade verkligen stängt igen och stod för totalt 41.94 i räddningsprocent.

Förutom det suveräna målvaktsspelet hade Skuru en fin bredd med hela 14 olika målskyttar vilket var bidragande till segern med 13 bollar, 32–19.

– Det var en bra seger för oss. Jag var lite nervös innan matchen faktiskt, VästeråsIrsta har många bra spelare men det var en bra match rakt igenom,  säger Linnéll.

– De (Skuru reds. anm) är väldigt jobbiga, pulsen hinner aldrig gå ner för de bara springer och springer. De har stor bredd, alla spelare gör något på planen, säger VästeråsIrstas Frida Rosell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.