Skytteligaledaren Isabelle Andersson gjorde åtta mål mot Önnered. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Höör vände och vann mot Önnered

Trots en sjumålsledning som mest och sex mål i paus orkade inte Önnered ta två poäng borta mot H65 Höör.

I den andra halvleken åt sig Höör tillbaka i matchen och kunde vända ett 9-15-underläge i paus, till 27-26.

– Det var en bergochdalbana. Det var tungt i halvtid men vi kom in med en annan vilja och inställning i den andra halvleken, sa åttamålsskytten Isabelle Andersson till Sportkanalen.

Önnered smällde till med en kanonhalvlek i den svåra bortamatchen mot serietvåan H65 Höör.

15-9 stod det i halvtid. Och då var ändå Höörs målvakt Gry Bergdahl mycket bra och höll i sitt lag kvar i matchen den första kvarten.

I den andra halvleken började Höörs upphämtning. Under ledning av skytteligaledaren Isabelle Andersson, och fortsatt bra målvaktsspel av Gry Bergdahl och senare Irma Schjött, tog sig laget till 13-16. Vid ställningen 16-19 gjorde gästerna ett litet ryck till 16-21.

Höör vänder

Med tio minuter kvar att spela hade Höör krympt Önnereds ledning till ett mål, 20-21, och när det återstod sex och en halv minut tog Höör ledningen med 23-22.

Slutet blev spännande. Höör såg ut att gå mot en seger, men Önnered kom hela tiden tillbaka. Matchen avgjordes till slut när det återstod 1.45 då Evelina Källhage sköt sitt femte mål till 27-25.

–När lagets spel blir bättre så är det lättare att hitta det själv, sa Isabelle Andersson om sina mål.

KLIPP: H65 tillbaka i vinnarspåret – körde över Kungälv (22 december 2020)

H65 Höör-Önnered 27-26 (9-15)

Mål, H65 Höör: Isabelle Andersson 8, Evelina Källhage 5, Malin Sandberg 5, Michaela Fransson 3, Alma Skretting 2, Emma Rask, Amelia Lundbäck Önnered: Tilda Matthus 5, Elin Karlsson 4, Tilda Olsson 4, Maria Sundin 3, Janita Svenheden 2, Lovisa Ekberg, Nora Lundell, Linnea Säreborn, Emma Olsson