Landslagstränaren träder fram efter bomb-skämtet

Uppdaterad
Publicerad

En svensk landslagstränare skämtade om att han hade en bomb i sin väska och Kastrups flygplats utrymdes. Nu träder ledaren Pontus Ward Wiklund fram.

– Jag tappade omdömet fullständigt under en kort stund och skämtade om något man verkligen inte skall skämta om, speciellt inte på den platsen, säger han till Önnereds HK:s hemsida.

Pontus Ward Wiklund är tränare i Önnereds HK herrlag samt damernas U18-landslag i handboll.

På fredagsmorgonen skulle han flyga med landslaget till Montenegro för U18-VM, från Köpenhamns flygplats Kastrup.

Då skämtade han i säkerhetskontrollen att han hade en bomb i väskan. Flygplatsen behövde utrymmas tillfälligt och Wiklund greps av dansk polis.

Nu talar han ut om händelsen.

– Jag tappade omdömet fullständigt under en kort stund och skämtade om något man verkligen inte skall skämta om, speciellt inte på den platsen. Jag vill be om ursäkt till mitt landslag, förbundet, personalen på flygplatsen och andra människor som har påverkats av detta. Jag inser allvaret och hur idiotiskt mitt agerande var. Jag är också beredd att ta ett eventuellt straff, ta lärdom av detta och sedan gå vidare i livet, säger han till Önerreds HK:s hemsida.

Enligt polisen ska händelsen utredas vidare för eventuellt åtal.

Handbollsförbundet valde att tillfälligt stänga av Wiklund, och Tomas Axnér leder laget under U18-VM. Önnered skriver att de fördömer händelsen, men att han kommer få fortsätta leda herrlaget.

SVT Sport har sökt Pontus Ward Wiklund som inte vill kommentera händelsen ytterligare.

KLIPP: Här grips den svenska mannen på Kastrup efter skämt om ”bomb” (29 juli)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Landslagstränaren på trappan vid Kastrups flygplats i samband med gripandet. Foto: Mikkel Johansen/Byrd

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.