Skara HF:s Alexandra Roos Foto: Bildbyrån

Skara vann jumbomötet

Skara vann mötet i SHE när man tog emot sistaplacerade Eslöv. Matchen slutade 26-19. Tack vare dagens vinst klättrar Skara i tabellen till tionde plats.

Skara har vunnit tre av sina sex senaste matcher men visade fin form när man vann mot Eslöv på hemmaplan. Dagens vinst betyder att Skara är ny tabelltia och Eslöv är nio poäng efter skaraborglaget. Skara hade greppet om matchen från start och efter första halvlek stod det 14-9. Hemmalaget tog greppet om andra halvlek och efter 45 minuter var resultatet 21-14. Danskan Line Hindhede blev matchens hjältinna med nio mål på 15 skott för sitt Skara.

En vinst under säsongen

Eslöv har bara vunnit en match denna säsongen, mot fjärdeplacerade Lugi. Efter dagens förlust har man åtta poäng upp till elfteplacerade BK Heid och man riskerar degradering. Filippa Sarenbrant blev Eslövs måldrottning med sina sju mål.