Skuru bäst i toppmötet – går för seriesegern

Uppdaterad
Publicerad

Skuru tog en blytung hemmaseger mot toppkollegan Sävehof när de säkrade en seriefinal mot H65 Höör i SHE:s sista omgång.

Siffrorna skrevs till 29-27 i en tajt match.

Det kommer bli seriefinal mellan Skuru och H65 Höör i den sista omgången av SHE efter att stockholmarna vunnit det tuffa och täta toppmötet mot Sävehof under onsdagen.

Sifforrna skrevs till 29-27 efter att målvakten Evelina Eriksson kommit in i den andra halvleken och storspelat.

– Vi vinner för att våra målvakter är bättre och får tag i fler bollar. Sedan känns det också som vi levererar med fler spelare framåt, gör mål från alla positioner, säger Alexandra Bjärrenholt som gjorde fyra mål för sitt Skuru till Handbollskanalen.

Nu laddar laget om för seriefinal och där går Skuru förstås för vinsten.

–Så klart att det skulle betyda mycket, men också att vi får testa vad som funkar och vad som inte lyckas. Det är bättre att möta bra lag i slutet av serien än att det blir några lätta matcher inför slutspelet.

Blir det förlust mot Höör är i alla fall andraplatsen säkrad, vilket innebär att ettan och tvåan inte möts förrän i en eventuell final.

Den enda matchen Skuru förlorat den här säsongen? Första omgången mot just H65 Höör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.