Skuru finalklart efter kross

Skuru är klart för final efter seger med 35-21. Därmed vann Stockholmslaget med 3-1 i matcher.

– Det är bara så jävla skönt med final tycker jag, säger Hannah Scheuer Larsson till SVT Sport.

Lugi var piskat att vinna hemma mot favoriten Skuru för att hålla liv i semifinalserien och hoppades kunna upprepa skrällen från den första hemmamatchen.

Men Lundalaget hamnade på efterkälken tidigt och efter nio minuters spel ledde Skuru med 6-2. Bortalaget kunde sedan gå till pausvila med 16-9.

Den andra halvleken fortsatte på inslagen väg och efter 43 minuters spel var ledningen 13-26. Lugi skapade flera chanser, men Evelina Ericsson och Rebecca Nilsson i Skurumålet spelade bra.

– Vi gör en otroligt bra match i dag. Vi gjorde ingen bra match här senast så det är skönt att få revansch, säger Scheuer Larsson till SVT Sport.

Målbäst i bortalaget blev Ulrika Olsson med sex mål, medan Hannah Flodman gjorde sju för hemmalaget.

I final får Skuru möta vinnaren av mötet mellan Sävehof och H65 Höör. Den matchserien står 2-1 till Partillelaget.

– Vi har missat final två år i rad så nu ska vi gå in och ge allt, säger Scheuer Larsson.

Vem hade varit drömmotståndare i finalen?

– Jag hoppas på en repris på seriefinalen, där det gick vår väg.