Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Sävehof klart för ny SM-final – Bundsen kan vinna nionde guldet

Uppdaterad
Publicerad

De snuvades på avancemang senast.

Men nu visade Sävehof sin fulla kraft och tryckte till Skuru med 37-22, vann semifinalserien och avancerade till SM-final.

Sävehofs högersexa Ida Sembe var stekhet från start. 20-åringen var hundraprocentig och gjorde sju mål på sju skott i den första halvleken där Sävehof ledde med 18-13 efter de första 30 minuterna i Nacka.

Skuru gav upphämtningen ett ärligt försök i andra halvlek. Men ett offensivt hett Sävehof var för tuffa att stoppa så avståndet växte snarare när mälvaktsstjärnan Johanna Bundsen storspelade i målet.

Även fast Sembe bara gjorde ett mål till utnyttjade Sävehof sin bredd och hade målskyttar från nästan hela laguppställningen.

Talangen bars ut skadad

Med ungefär tio minuter kvar tvingades dessutom Skurus matchvinnare från förra matchen, Isabel van Kerkvoorde, bryta matchen. Hon bars ut till omklädningsrummet av sina lagkamrater efter en oklar skada.

Till slut vann Sävehof med 37-22 och säkrade SM-finalplatsen.

– Vi presterar otroligt bra som lag i dag, vi står väldigt bra bakåt och trycker på framåt i kontringar. Stor eloge till alla tjejer som bidrar, säger Johanna Bundsen till SVT Sport.

Johanna Bundsen, som räddade 43 procent av skotten i dag, vann åtta SM-guld med Sävehof innan hon flyttade utomlands. Nu kan hon ta sitt nionde SM-guld.

I finalen får Sävehof möta H65 Höör.

– Den kommer bli väldigt tuff. Matcherna där vi har mött Höör den här säsongen har det blivit mycket kamp och fajt. Jag tror på samma matchbild igen, säger Ida Sembe.

KLIPP: Talangen bärs ut skadad

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Sportkanalen

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.