Höör och häpna – Skuru vann serien

Uppdaterad
Publicerad

H65 Höör hade inte förlorat en enda match det här året och var på väg mot en perfekt säsong. Men i den absolut sista omgången, på hemmaplan, kom förlusten.

Skuru blev för svåra och tog hem både vinsten i matchen, 26-19, och seriesegern.

Skuru kan titulera sig seriesegrare i SHE. Det krävdes seger i den sista omgången mot H65 Höör, ”omöjliga” Höör, som vunnit samtliga matcher den här säsongen.

Det lyckades de med.

Två spelade stack ut i Stockholmslaget som kom till matchen med en förlust, mot just Höör i den första omgången. Målvakten Evelina Eriksson och Mathilda Lundström. Eriksson räddade fler än varannat skott – Lundström prickade in fem mål på sex skott.

– Det känns sjukt jävla bra måste jag säga. Det är det här man ser fram emot hela säsongen och att få knyta ihop det på det här sättet är helt otroligt, säger Alexandra Bjärrenholt till SVT Sport.

Boden kvar i SHE

Skuru kan nu vända hem från Skåne med vetskapen om att de är det enda laget som besegrat Höör den här säsongen.

– Man vinner ju hellre nu än vinner första matchen på säsongen. Så det var riktig revanschlust, fortsätter Bjärrenholt.

Höör förlorade alltså bara en match på hela säsongen, den sista, och tappade serieledningen på grund av det.

– Det är väldigt mycket som inte stämmer. Det är dåligt framåt, bommade lägen, släpper för enkelt bakåt, tekniska fel. Man går inte in i slutspelet med en bra känsla efter en sådan här match, säger Höörs Mikaela Mässing till SVT Sport.

I bottenstriden vann Boden mot Heid med 27-26 och är därmed klara för spel i kval om att hålla sig kvar. De skickar också ner Kristianstad en division, som förlorade mot Sävehof med 31-19.

Så spelas kvartsfinalerna

Skuru IK–Kungälvs HK

H65 Höör–VästeråsIrsta

IK Sävehof–Skara HF

Lugi HF–Önnereds HK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.