Slovenien slog Serbien och hjälpte Sverige. Foto: Bildbyrån

Slovenien vidare till huvudrundan

Uppdaterad
Publicerad

Slovenien är klart för huvudrundan i handbolls-EM på hemmaplan.

Serbien besegrades i den avslutande gruppspelsmatchen med 27–24.

Därmed är alla lag i grupp B, Sverige, Danmark och Slovenien, vidare med två poäng.

Matchen mot Serbien startade derbykvällen i Celje. Hemmanationens stöd från läktarhåll har varit stort under hela gruppspelet och när det vankades derby mot Serbien ökade ljudvolymen ytterligare.

Trots att arenan, som tar en bit över 5 000 åskådare, inte var nära fullsatt satte de dundrande trummorna igång den stämning som länderna på Balkan är kända för.

Handbolls-EM

Och Slovenien skulle behöva stödet. Laget hade stora problem i första halvlek och låg länge under med tre. Scenförändringen var total i den andra halvleken. Det slovenska försvaret började fungera bättre och sakta men säkert gick man ifrån till en tvåmålsledning.

Efter det hade man kontroll på matchen vann till slut med 27–24. Spelarna kunde jublande konstatera att vinsten betyder avancemang till huvudrundan samtidigt som publiken dånade: ”Slo-ve-ni-ja!” gång på gång.

Slovenien får med sig två poäng till nästa gruppspel eftersom man besegrade redan klara Danmark i premiärmatchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet