Så var Danmark-Sverige i EM – minut för minut

En svensk mardrömsstart blev avgörande.

Trots uppryckning i andra halvlek blev det förlust 23-25 i det nordiska derbyt mot Danmark.

SVT Sports reporter Petter Öhrling direktrapporterade minut för minut.

Handbolls-EM, damer, Danmark-Sverige

Pinnat inlägg

Hörni, handbollsvänner! Det här var kul, förlusten till trots. Jag tackar för visat intresse i chatten. Vi hörs igen när Sverige möter Norge på lördag. Sköt om er där ute.

Sverige kollapsade i en första halvlek som slutade 5-13 och tyvärr kändes matchen över redan efter tio minuter, men i andra halvlek spelade Sverige upp sig och 20-åriga Tyra Axnér fick sitt internationella genombrott med nio mål. Det tar vi framför allt med oss inför fortsättningen av turneringen.

60) SLUT! Sverige reducerar i matchens sista anfall och matchen slutar därmed 25-23 till Danmark (13-5 i halvtid).

Trots förlusten så vinner Sverige gruppen.

Anna Lagerquist: "Det blir väldigt tufft när man får en sån start".

Anna Lagerquist: "Till slut kommer vi ändå till bra lägen framåt. Vi hade 30 minuter på oss att jobba ikapp och det var starkt att vi knappade in så mycket som vi gjorde".

Anna Lagerquist intervjuas i Viaplay och säger: "Jag tycker att vi inte alls kom in i matchen och fick inte den start vi ville, vi kom fel in i matchen och brände väldigt mycket, och det stressade oss".

Klister • Tycker att Tomas Axnér får ta på sig rätt mycket av det här. Han måste försöka med någon alternativ strategi när det inte funkar. Viva Tyra, grymt!

Henrik • Bra att komma tillbaka efter en otroligt dålig första halvlek❤️.

Tyra Axnér (höger) var matchens lirare i Sverige. Foto: Bildbyrån.

JT • Är inte Tyra startspelare i nästa match så vette fan vad detta svenska lag vill!

99 • Axner spelar ju inget försvar. Hon bara inne för att göra mål

Gekå • Ja, ni govänner. Det blev ingen klang och jubelföreställning men väl en bra andra halvlek. Tack för ikväll Petter och alla andra engagerade här. Imorgon skiner solen skarpare den andra sidan sundet. 🙂