Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT Sports expert Mikaela Mässing om ersättaren Clara Petersson Bergsten i klippet ovan. Foto: Bildbyrån

Experten om ersättaren Clara Petersson Bergsten: ”Osäkert kort”

Uppdaterad
Publicerad

Nina Dano ersätts av Skurus Clara Petersson Bergsten.

Ett osäkert kort, anser SVT Sports expert Mikaela Mässing.

– Jag vet inte hur mycket speltid hon kommer få, säger hon.

Nina Dano tvingades lämna landslaget med gipsat ben och flygs hem till Sverige. Det efter att ha landat snett i en närkamp i mötet med Slovenien.

– Det är klart att det blir ett stort avbräck. Hon har ju varit startspelare den senaste tiden, så det kommer ju kännas att hon inte är med längre, säger Mässing.

”Gjort få matcher”

Vad Mässing tror om ersättaren Clara Petersson Bergsten, 20, till vardags i Skuru?

– Hon är ett osäkert kort. Hon har inte varit med i ett mästerskap tidigare, och gjort ganska få matcher för landslaget. Så matcherna har sett ut hittills i EM så är det ju Nathalie Hagman som spelar 99 procent av matcherna, så jag vet inte hur mycket speltid hon kommer få.

Vad ser Tomas Axnér i henne?

– Hon är ju ett framtidsnamn, nästan tio år yngre än Hagman. Det är väl bra om hon får komma in i hetluften och känna på hur det är att spela och vara med i laget kring ett mästerskap.

Mässing menar att Petersson Bergstens intåg innebär att Sara Johansson, uppsatt som högersexa i EM, kommer återgå till rollen som högernia – samma position som i klubblaget Skara.

Möter Danmark: ”Superviktig match”

På tisdag väntar Danmark i den sista gruppspelsmatchen. En oerhört viktig match, anser Mässing.

– Superviktig match. Man får ta med sig poängen mot de lag som också går vidare, och om Sverige ska ta sig till en semifinal är det helt avgörande hur många poäng de får med sig till huvudrundan, säger hon och fortsätter:

– Det blir en prövning för Sverige. Kan man vinna den så har man verkligen råg i ryggen vidare i turneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.