Tredje raka SM-guldet till IFK Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

IFK Kristianstad är svenska mästare – igen.

För tredje året i rad vann de SM-finalen mot Alingsås, den här gången med 31-25.

– Vi har visat att vi är Sveriges bästa lag, säger Kristianstadtränaren Ola Lindgren till SVT Sport.

För tredje gången (2015, 2016, 2017) ställdes lagen mot varandra i en SM-final och för tredje gången slutade det på samma sätt. Det var inget snack om saken det här året heller när Kristianstad vann övertygande.

– Vi får en otroligt bra start, skaffar oss ett bra grepp. Jag tycker vi är stabila och tunga att möta. Efter Champions League har vi snäppat upp oss ett hack till och visat att vi är Sveriges bästa lag, säger tränaren Ola Lindgren till SVT Sport.

Simic storspelade

En av de stora guldhjältarna blev målvakten Nebojsa Simic som storspelade som så många gånger förut under säsongen. Montenegrinen stängde igen redan från start – det dröjde först tills nio minuter in i matchen innan Alingsås fick hål på honom.

Mardrömssviten fortsätter för Alingsås

Halvtidsresultatet 18-11 blev till slut 31-25 när de orangea jättarna kunde fira ännu ett SM-guld inför ett massivt hemmastöd i Malmö arena. Guldet är Kristianstads tredje raka – samtidigt som Alingsås nu åkt på lika många finalförluster.

De senaste SM-finalerna på herrsidan

2017: IFK Kristianstad-Alingsås HK 31-25

2016: IFK Kristianstad-Alingsås HK 27-18

2015: IFK Kristianstad-Alingsås HK 28-25

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.