Mikkel Hansen är publikskeptisk. Foto: Bildbyrån

Stjärnan dissar publik i handbolls-VM

Uppdaterad
Publicerad

Danska världsstjärnan Mikkel Hansen överväger att avstå handbolls-VM i Egypten om publik släpps in på läktarna.

– Jag vet inte om man ska stoppa turneringen men det borde i varje fall inte vara några som helst åskådare på läktarna, säger han till Jyllands-Posten.

– Jag kan inte se någon mening i att vi spelare ska leva i en bubbla på ett hotell och tvingas isolera oss på samma sätt som under damernas EM för att sedan åka till en hall och spela inför en massa människor. Jag har svårt att se att de ska kunna få in en massa folk i hallarna utan att det är någon fara för oss.

Oseriöst

Hansen, 33, har tre gånger blivit vald till världens bästa handbollsspelare. Han tycker att det är oseriöst av Egypten att ta in publik på matcherna, enligt planen ska eventuellt upp till 5 000 åskådare få se VM-matcherna.

Handbolls-VM

– Jag skulle ljuga om jag sade att jag inte funderat på att lämna återbud eller i alla fall tänka över det. I alla fall invänta information om hur arrangörerna tänkt göra.

VM startar den 13 januari. Danmark är regerande världsmästare.

KLIPP: Flera stjärnor saknas i truppen till handbolls-VM (17 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet