Stora överraskningen – superstjärnan in i Frankrikes trupp. Foto: Bildbyrån

Stora överraskningen – superstjärnan in i Frankrikes trupp

Uppdaterad
Publicerad

Handbolls-VM i Danmark/Tyskland blir en profil starkare. Ikonen och tidigare skadade Nikola Karabatic kallas in truppen. Han gör det i ställe för skadade Cédric Sorhaindos.

– Alla känner till Nikolas kvalitet och förmåga att hjälpa laget, säger förbundskapten Didier Dinart.

Franske superstjärnan Nikola Karabatic är klar för en överraskande comeback under VM. Den tidigare fotskadade handbollsspelaren kallades in till Frankrikes trupp i helgen och skrivs nu in i truppen.

– Han är klar för att spel och alla känner till Nikolas kvalitet och förmåga att hjälpa laget, säger förbundskapten Didier Dinart.

Handbolls-VM

På bekostnad av skada

Samtidigt tappar Frankrike en annan tung pjäs, eftersom Nikola Karabatic tar plats i truppen på Cédric Sorhaindos bekostnad. Den store mittsexan skadade sig i Frankrikes oavgjorda möte med Tyskland och kan inte spela mer i VM.

Frankrike, regerande världsmästare, leder sin grupp före just Tyskland efter fyra matcher och är klart för mellanrundan i VM. Karabatic kan som tidigast göra debut mot Ryssland på torsdagen.

Sverige kan som tidigast möta Frankrike i en eventuell VM-semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet