Efter konflikten – Frisk tillbaka i Skövde som vinnare

Uppdaterad
Publicerad

Han tränade Skövdes handbollsdamer i 24 år. Sedan bröts kontraktet under uppmärksammade former och nu återfinns Magnus Frisk i lokalkonkurenten Skara. I dag var tränaren tillbaka i gamla hemmahallen för första gången.

– Klart att det känns lite märkligt att vara bortacoach när man varit hemmacoach i många år, säger Frisk till SVT Sport.

Hälsotillståndet i relationen Skövde och Magnus Frisk är minst sagt infekterat. I januari väntar domstolsförhandlingar i Skaraborgs tingsrätt mellan Frisk och Skövde efter den uppsägning som Frisk menar skedde på ensidiga grunder i våras.

Kvällens derbydrabbning med gamla klubben i gamla hemmaborgen blev dock trevlig för Frisk – storseger för hans Skara med 33-22 mot Skövde.

Frisk var inte bara van vid den fysiska hallen i Skövde. Han har dessutom med sig en handfull spelare från Skövde, hälften i Skaralaget har tidigare spelat i Skövde någon gång. En av dem som valt Skara är Sara Johansson, som gjorde fem mål ikväll. Hon flyttade från Skövde till danska Randers och planerna var att återvända hem – men med Frisk i Skara valde hon att flytta dit.

Skara  ryckte tidigt åt sig en ledning, en ledning som successivt växte.

Gästerna var numret större i kväll.

Bästa målgörare för Skara ikväll  blev Carolina Järlstam och danskan Line Solsö Hindhede med sex mål.

Familjelyckan blev total när dotter Frisk, Emma Frisk Nävarp, satte Skaras sista mål för kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.