Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Supertalangen Oli Mittun avgjorde för Sävehof – med konstmål

Uppdaterad
Publicerad

Tre sekunder kvar mellan Lugi och Sävehof i handbollsligan.

Då klev 17-årige supertalangen Oli Mittun fram och avgjorde – med ett konstmål.

– Jag blev helt chockad när bollen gick i mål, säger han till SVT Sport.

Topplaget Sävehof mötte bottengänget Lugi borta på torsdagen. Vid ställningen 29–29 gjorde plockade Partille-laget ut målvakten och gick för seger.

Tiden såg ut att rinna dem ur händerna, men med tre sekunder kvar gick färöiske supertalangen Oli Mittun upp och avgjorde, med ett konstnummer.

– Jag kan nästan inte själv tro att jag gjorde det när jag ser det nu, det var som en chock när bollen gick i mål, säger han till SVT Sport.

Supertalangen gör sin första säsong i Sävehof.

– Det är kul att mina tränare har så mycket tillit till mig, jag förväntade mig inte att få spela så mycket och avgöra matcher, jag är 17 år, säger han.

Hyllningen: ”Saker en 17-åring inte ska kunna göra”

Sävehofs lagkapten Sebastian Karlsson hyllade Mittun stort i C More efter matchen.

– Jag summerar matchen som att en 05:a från Färöarna och gör saker en 17-åringen inte ska kunna göra på den här nivån, sade han då.

Nu reagerar supertalangen på lovorden:

– Det är kul att höra lagkaptenen säga sådana grejer om mig, det kanske stämmer att en 17-åring inte ska kunna göra så, men det är jätteroligt, säger Mittun.

Du är bara 17 år, hur bra kan du bli ?

– Om min utveckling fortsätter som den gör nu så kommer det att se bra ut, om jag inte blir skadad som många andra spelare blir. Målet är att gå hela vägen och komma långt till en storklubb om några år, men första nu tänker jag bara på Sävehof.

Kan ni vinna SM-guld i år?

– Helt klart, det har vi chans till, och det går vi självklart för, säger Mittun avslutande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.