Svenska oron – Jesper Nielsen knäskadad

Uppdaterad
Publicerad

Försvarsgeneralen Jesper Nielsen är skadad och riskerar att missa resterande delen av EM, enligt Radiosporten.

Efter segern mot Polen framkom det att han ådragit sig en knäskada.

– Det känns inte riktigt bra, säger han till SVT Sport.

Redan inför segermatchen mot Polen, som besegrades med 28-26, hopade sig orosmolnen på den svenska himlen.

Försvarsgeneralen Jesper Nielsen kom inte till start och enligt Radiosporten dras han med en knäskada som kan göra att han missar hela mästerskapet.

Handbolls-EM

Efter matchen kom han sedan nedstämd ut i den mixade zonen och pratade med media.

– Jag mår sådär. Det var tufft att inte vara med. Jag åkte på en smäll på träningen i morse och vi har gjort magnetkameraundersökning nu under kvällen. Vi får svar på den imorgon. Men det känns inte riktigt bra. Det gör ont att inte få spela. Man har längtat efter det här hemmamästerskapet och det kommer förmodligen vara det enda jag kommer få spela. Det är inte så kul att inte få den möjligheten, säger han till SVT Sport.

SVT Sports landslagsexpert Magnus Grahn menar att det är ett jättetungt bakslag för Sverige om Nielsen inte kan spela mer.

– Nielsens betydelse går inte att överskatta. Man såg tydligt att Sverige hade svårt under perioder i andra halvlek att få till mittförsvaret. Det är en klar försvagning för Sverige. Det är inte många landslag som går hela vägen efter att ha tappat sin främsta mittförsvarare, säger han.

Fredric Pettersson finns som ersättare

Om Jesper Nielsen inte kan spela vidare är det troliga att den reslige mittsexan från Montpellier, Fredric Pettersson, kliver in i truppen.

– Han är bra men inte på samma Jesper Nielsen. Positivt med Fredric är att han har varit med landslaget hela samlingen vilket gör det mindre svårt att komma in i laget, säger expert Grahn.

Väl under matchen klev sedan Jim Gottfridsson av skadad. Lagkaptenen blev kvar på bänken i den andra halvleken men bandagerades ordentligt på det högra låret och spelade inget mer.

Till SVT Sport säger lagkaptenen att det inte är någon fara.

– Nej, jag är klar på fredag igen.

KLIPP: Sverige klart för huvudrundan efter seger mot Polen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet