Per Johansson tog över förbundskaptensjobbet 2017. Foto: Bildbyrån

Svensken lämnar förbundskaptensjobbet före OS

Uppdaterad
Publicerad

Per Johansson slutar som förbundskapten för Montenegros handbollslandslag, skriver Aftonbladet. Trots att OS väntar sommaren 2021 säger Johansson till tidningen att han lämnar efter EM i december.

– Jag känner mig färdig och framför allt väldigt nöjd med dessa tre år.

Det var för nästan exakt tre år sedan som Per Johansson blixtinkallades som förbundskapten för Montenegros damlandslag inför VM 2017.

Turneringen blev en succé och Johansson förde laget till sin bästa VM-placering någonsin med en sjätteplats. För ett år sedan förbättrade man den placeringen med en femteplats, och säkrade också en plats i OS-kvalet.

Men nu skriver Aftonbladet att svensken inte fortsätter över OS 2021, utan slutar redan efter det EM som väntar i december.

– Kontraktet går ut och jag tycker att det räcker nu. Jag ser inte att jag är mannen att leda dem i framtiden. Målet var OS. Men motivationen för att fortsätta finns inte där. Dessutom har vi inte kommit vidare i några förhandlingar om hur det skall se ut framtiden och då meddelade jag dem i går att jag slutar efter EM, säger Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.