Andreas Nilsson stod för sju mål och var målbäst i Sverige Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige avslutade EM med seger

Uppdaterad
Publicerad

Sverige ställdes mot Island i avslutningsmatchen i EM. I en match som saknade tydlig mästarskapsnerv så spelade Sverige fin handboll under stora delar av matchen. Linjespelaren Andreas Nilsson har varit bra mästerskapet i genom och avslutade också fint med sju mål och var med det målbäst i Sverige.

Många svenska supportrar hade innan det här mästerskapet nog hoppats på att få se Sverige i semifinalerna i Stockholm.

Efter förlusten mot Norge stod det klart att det inte skulle vara fallet och de två sista matcherna i gruppen var utan någon större sportslig betydelse.

Handbolls-EM

I dag ställdes Sverige mot Island i mästerskapets sista match och trots att mästerskapsresultatet får ses som en besvikelse så avslutade Sverige med en sjumålsseger, 32-25.

Nilsson målbäst i Sverige

Sverige drog i väg i en tidig tremålsledning och såg ut att komma in i matchen med en bättre inställning än motståndarna.

Tack vare fint målvaktsspel från Mikael Appelgren och kvicka fötter på Jerry Tollbring kunde Sverige få många enkla kontringsmål på islänningarna. I paus hade Sverige en stabil sjumålsledning efter att Andreas Nilsson satte dit 18-11 med fyra sekunder kvar av halvleken.

Just Andreas Nilsson firade stora triumfer framåt för Sverige. Precis som under hela mästerskapet var Nilsson svår att få tag på för det isländska försvaret och slutade på sju mål och var med det målbäst i det svenska laget.

Sverige ledde som mest med nio mål i den andra halvleken med Island kunde putsa siffrorna något och slutsiffrorna stannade på 32-25.

KLIPP: Hör svenske stjärnans besvikelse efter EM:

MATCHFAKTA

Island-Sverige 25-32 (11–18)

Island: Kári Kristján Kristjánsson 5, Bjarki Már Elisson 5, Gudjón Valur Sigurdsson 4, Alexander Petersson 3, Sigvaldi Gudjonsson 2, Haukur Thrastarson 2, Olafur Gudmundsson, Viggó Kristjánsson, Sveinn Johannsson, Janus Dadi Smárason.

Sverige: Andreas Nilsson 7, Jerry Tollbring 5, Linus Arnesson 5, Jim Gottfridsson 4, Lukas Nilsson 4, Kim Ekdahl Du Rietz 2, Max Darj, Daniel Pettersson, Simon Jeppsson, Fredric Pettersson, Valter Chrintz.

Publik: 7 153.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet