Se Hagmans briljanta aktion : ”Vilken lirare!” Foto: Viaplay/Bildbyrån

Sverige besegrade Montenegro – klara gruppsegrare i handbolls-VM

Nathalie Hagman hade stor uppvisning när Sverige tog sig vidare till kvartsfinal i handbolls-VM.

I andra halvlek bjöd svenskan på en delikatess.

– Titta vilken lirare, utbrister Viaplays kommentator i sändningen.

Se Hagmans briljanta aktion – och hör svenskans reaktion efter VM-segern – i klippet i toppen av artikeln.

Sverige stod för en bländande insats i den sista matchen av huvudrundan.

Montenegro kördes över med 32–25.

Segern betyder att Sverige vinner grupp 3 och ställs mot Tyskland i VM-kvartsfinal.

– Det känns fantastiskt. Vi har haft ett fantastiskt mästerskap såhär långt. Första målet avklarat, säger Nathalie Hagman till SVT Sport.

Tidigt i den andra halvleken ledde Sverige med sex mål (19-13) och såg ut att gå mot en säker seger.

En kort period av slarv och ett motståndarlag som vaknat gjorde att Montenegro kröp närmare.

Men i Sverige finns flera spelare av klass. En av dem är Nathalie Hagman. Den rutinerade kantspelaren var drivande i det som blev Sverige ryck.

Ställs mot Tyskland

Hennes assist för 24-21 var matchens läckerbit och Linn Blohm kunde sätta bollen i nätmaskorna. Efter det kunde Sverige pusta ut och gå ifrån. Hagman landade på sex mål.

– Jag skulle dragit dit något skott i första men andra halvlek känns bra. Det var kul att spela, jag njuter av att spela handboll, säger Hagman.

24-21 var snart 29-22 och segern var i hamn.

Vinsten innebär att Sverige vinner grupp 3 och ställs mot Tyskland.