Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sveriges kollaps i första halvlek i spelaren ovan. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Sverige chanslöst mot Frankrike – finaldrömmen krossad efter mardrömsstart

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike blev numret för stort.

Sveriges dröm om en final i handbolls-VM krossades efter en mardrömsstart (37–28).

– Det blev en rejäl käftsmäll, säger Nathalie Hagman till SVT Sport efter matchen.

Det blev en tuff start för svenskorna och Frankrike gick upp i en 3–0-ledning tidigt. Det dröjde drygt fem minuter innan Sveriges första mål kom genom Nathalie Hagmans straffkast.

Tomas Axnér hade sett nog efter sju minuter och tog en timeout vid ställningen 5–1. Timeouten gav ingen effekt.

Handbolls-VM

”Får inte till det i någon del”

Frankrike fortsatte ånga på framåt medan Laura Glauser spikade igen i målet. Frankrike ledde med 19–11 när den första halvleken var över.

– Sverige får inte till det i någon del av spelet. Det är inte godkänt på många håll. Bakåt har ingenting funkat, kanske för att fransyskornas fysik är extrem, men också för att de inte får träff överhuvudtaget, säger SVT Sports expert Mikaela Mässing.

”Det blev en käftsmäll”

Sverige försökte växla upp i andra men kom aldrig i kapp ett Frankrike som fortsatte vara effektiva när chanserna dök upp.

Matchen slutade 37–28 och Sverige får ladda om inför bronsmatchen mot Danmark på söndag.

– I efterhand var det avgjort ganska tidigt i matchen. Vi är väldigt oorganiserade i hemlöp och försvarsspel, vilket har varit vår grej i turneringen. Det blev en rejäl käftsmäll, säger Nathalie Hagman till SVT Sport efter matchen.

Johanna Bundsen var fåordig efter nederlaget:

– Supersurt. Jag är väldigt tom på ord just nu, lite svårt att reflektera. Vi försöker kämpa oss in i matchen men det är tufft, säger hon till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet