Jim Gottfridsson håller Danmark som favorit i VM-finalen. Foto: Bildbyrån.

Sverige inför finalen: ”Danmark är favoriter”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är klart för final i handbolls-VM.

I den matchen ligger favorittrycket på Danmark.

– Gör vi en bra match har vi goda möjligheter att vinna, det vet vi och det tror jag danskarna också vet. På det sättet är vi nog ingen önskemotståndare för dem, fast de är stora favoriter, säger Jim Gottfridsson.

Sverige har gjort ett starkt VM och tog sig till final i går efter seger mot Frankrike.

– Det är mäktigt att få vara med om det, det är det man har drömt om sen man var liten, säger Jonathan Carlsbogård.

Handbolls-VM

Det svenska handbollslandslaget är obesegrat i VM. Det har blivit segrar i samtliga matcher förutom två som har slutat oavgjort. Det är första gången på 20 år som Blågult är i VM-final.

På andra sidan står Danmark – som är favorit enligt de svenska spelarna.

”Vi är ingen önskemotståndare för dem”

– De har världsstjärnorna, Niklas Landin och Mikkel Hansen. Jag tycker båda två är rankade topp fem, om inte topp tre. Sedan har de en stor bredd i laget. Det finns många som har varit med länge, mycket rutin. De får ses som stora favoriter, säger Jim Gottfridsson.

– Vi kommer göra allt för vinna att matchen och göra en så bra prestation som möjligt. Gör vi en bra match har vi goda möjligheter att vinna, det vet vi och det tror jag danskarna också vet. På det sättet är vi nog ingen önskemotståndare för dem, fast de är stora favoriter.

”Svår nöt att knäcka”

Mikkel Hansen kommer att spela en nyckelroll för Danmark.

– Det är klart att det är en svår nöt att knäcka. Han kommer att göra mål och assist i morgon. Man kan inte stoppa allt, men får ta bort vissa saker. Det är ingen omöjlighet, han är bara en människa.

Finalen startar klockan 17.30.

KLIPP: Sveriges krokiga väg till VM-final

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet