Mattias Zachrisson och Niclas Ekberg. Foto: Bildbyrån

Sverige kan stå utan båda ordinarie högersexor i hemma-EM

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Zachrissons skada riskerar att hålla honom borta från EM och efter att Niclas Ekberg i maj meddelade att han tänker ta en paus från landslaget och så kan landslaget stå utan båda två av de senaste årens ordinarie högersexor

– Vi riskerar att sakna de två högerkanter som har varit mest pålitliga de senaste åren, säger förbundskapten Kristján Andrésson till SVT Sport.

Efter beskedet om Mattias Zachrissons skada så befinner sig förbunskapten Kristján Andrésson i en prekär sits. Nicklas Ekberg har sedan innan tackat nej till landslaget. Nu tvingas Mattias Zachrisson till operation efter en axelskada på skottarmen som kan komma att hålla honom ifrån EM i januari.

– Vi riskerar att sakna de två högerkanter som har varit mest pålitliga de senaste åren i landslaget. Så en Zachrisson i spelform är definitivt något som vi önskar till landslaget, säger förbundskapten Kristján Andrésson till SVT Sport.

”Min förhoppning är att andra spelare kliver fram”

Trots att två tunga pjäser på högersex kan missa EM så tror förbundskaptenen att spelarmaterialet finns som kan komma in ersätta.

– Vi har en massa unga talanger på den positionen, Valter Chrintz (Kristianstad), Daniel Pettersson (Magdeburg) och Jonas Samuelsson (Skanderborg) visade alla tre framfötterna förra året. Min förhoppning är att andra spelare kliver fram. Man behöver inte vara Mattias Zachrisson eller Niclas Ekberg utan man kan komma in och tillföra något annat, avslutar förbundskapten Andrésson till SVT Sport.

Mattias Zachrisson själv är medveten om situationen på högersex inför EM.

– Jag hade såklart fått dragit ett tyngre lass på högersex men det är inte så mycket att göra åt. Det är idrott och sådana här saker händer, säger ”Zacke” till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.