Jerry Tollbring gjorde ett mål i matchen mot Island och är en av de åtta spelarna som åter vidare till Montenegro för EM-kval. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige kryssade mot Island

Uppdaterad
Publicerad

Sverige slutade tvåa i fyrnationsturneringen Gjensidige Cup i norska Elverum efter att ha spelat 23–23 (13–12) mot Island i den sista matchen.

Tidigare hade Sverige vunnit klart över Polen och förlorat knappt mot Norge, som vann turneringen.

Mot Island blev det en jämn kamp, där Sverige var i förarsätet i den andra halvleken – men inte lyckades hålla i ledningen. Vid ställningen 21–21 lyckades Island för första gången sedan inledningen av matchen gå upp i ledning och hade 23–21 innan Sverige kunde komma i kapp på nytt.

Josef Pujol, till vardags i just norska Elverum, blev bäste svensk målskytt med fyra mål och hade dessutom en boll i stolpen i slutsekunden.

I veckan spelar landslaget EM-kval mot Montenegro borta och Slovakien hemma (Lidköping), Sverige är dock redan klart för mästerskapet. Åtta av spelarna som var med i Norge kommer att åka till Montenegro, där de får sällskap av spelare som till vardags spelar i Tyskland och Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.