Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Hanna Fogelström berätta om protesten Foto: Bildbyrån/SVT

Sverige lämnar in protest

Uppdaterad
Publicerad

Det skedde ingen omedelbar protest från svensklägret i slutsekunden av semifinalen mot Frankrike. Istället låg fokus på att vinna förlängningen. Nu i efterhand väljer dock Sverige att lämna in en protest mot att VAR-systemet inte användes.

– Vi har valt att meddela EHF att vi vill protestera. Inte mot själva bedömningen av frikastet, utan mot att det inte gjordes en VAR-granskning under de sista 30 sekunderna då det är så avgörande moment, säger landslagsansvariga Hanna Fogelström till SVT Sport.

Vad hoppas ni få ut av det?

– Det är jättesvårt att säga. Det finns en väldigt tydlig regelbok som de kommer sätta sig in i när vi har lämnat in en formell text som ska adderas till det vi sagt. För oss är det viktigast att vi visar vad vi står för och vi står för fair play.

Hur ser du på möjligheterna att tilldelas segern?

– Det är omöjligt för mig att säga nu. Vi får bara vänta och se hur de bedömer. Men vi har gjort vad vi kan och det känns rätt, säger Fogelström.

Se de dramatiska matchbilderna i Sportnytt:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.