Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Magnus Grahns kritik mot domarna efter avgörande sekvensen Foto: Bildbyrån/Viaplay

Svensk kritik mot domarna: ”Solklart regelfel”

Uppdaterad
Publicerad

Ilskan och frustrationen är stor i svensklägret efter kvitteringsmålet av Frankrike som inte borde godkänts.

– Jag är tokig såklart. Vi ska vara i finalen egentligen och nu är vi inte det, säger Jonathan Carlsbogård till SVT Sport.

– Ett solklart regelfel, det ska inte godkännas, säger SVT:s expert Magnus Grahn.

När Frankrike fick chansen att kvittera via ett frikast i sista sekunden så kastade sig fransmannen Elohim Prandi till höger och lyckades överlista svenska muren och Palicka i målet.

Men om man tittar på repriserna på bilderna så bryter fransmannen tydligt mot regelverket som säger att man inte får lyfta mer än en fot innan skottet avlossas.

– Det är kanske därför vi ska ha VAR för att kolla viktiga situationer, säger svenske förbundskaptenen Glenn Solberg när han i Viaplay får se bilderna efter matchen.

– Prandis mål i en situation där han lyfter helt felaktigt på foten från backen när han gör mål. Man har slut på ord. Vi har segern och sedan tas den ifrån oss, säger Jonathan Carlsbogård till SVT Sport, om hur Frankrike kvitterade.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör intervjun med Jonathan Carlsbogård: ”Det är en jävligt bra fråga!” Foto: SVT

Grahn: Domarna måste ha kylan

Magnus Grahn är oerhört kritisk mot att domarna inte använder sig av VAR för att titta på situationen som är så matchavgörande.

– I det läget måste domarna ha den kylan som gör att de snabbt ska kunna gå in och titta på det här VAR-systemet om det är rätt eller inte. Det är ett för viktigt läge för att nonchalera, döma mål och gå vidare, säger Grahn.

– Det är otroligt att man har videogranksning och det är tre situationer inom de sista 10 sekunderna och man använder det inte en enda gång, säger en oerhört frustrerad Carlbogård.

Att det svenska lägret inte omedelbart protesterade är förståeligt tycker Grahn.

–Jag förstår paralyseringen av Sverige att man hinner inte protestera utan man försöker samla sig för en förlängning. Men det är för dåligt att delegater i samråd med domarna inte kan granska det här.

Se de dramatiska matchbilderna i Sportnytt:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.