Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas ”Stycket” Nilsson om de få svagheterna som finns i det franska laget. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

”Stycket” – en joker i det svenska anfallsspelet

Uppdaterad
Publicerad

Han kom in mot Norge och gjorde tre mål mot elva minuter. Andreas ”Stycket” Nilsson är en joker om det svenska anfallsspelet skulle köra fast mot Frankrike.

– Jag känner att jag kan bidra, säger Nilsson.

Andreas ”Stycket” Nilsson har fått knappt med speltid under mästerskapet. Han plockades förvisso ut som en joker som skulle in i sju mot sex-spelet. Trots att Sverige hade säkrat avancemang till semifinal med en match kvar i huvudrundan har den 33-årige linjespelaren bara spelat 26 minuter i det här mästerskapet.

– Det är som jag har sagt innan: min roll är att komma in sju mot sex, säger han.

Handbolls-EM

Ett piggt inhopp mot Norge garanterar inte speltid i semifinalen – men skulle det svenska anfallsspelet köra fast finns en av världens bästa mittsexor på bänken.

– Jag känner att jag är med och kan bidra. Sen är det en risk att spela sju mot sex. Man tar ut sin målvakt och spelar med tomt mål. Men vi har tränat på det och det var kul att göra det mot Norge. Jag vet inte hur mycket vi kommer att använda det mot Frankrike. Beror väl lite på om anfallet går i stå eller inte, säger Nilsson.

Spelar med flera fransmän

I sitt klubblag Veszprem spelar Nilsson med flera av de franska stjärnorna och vet vilken kvalitet det franska laget har.

– De har världsspelare på varje position. Inte bara en och två utan ibland till och med tre. De står för mycket skyttekraft och har många spelare som är tunga. Jag ser inget negativt med deras lag. Kanske målvaktsposten. Kommer bli en tuff match i morgon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas ”Stycket” Nilsson berättar om livet som tvåbarnspappa och handbollsproffs. Foto: Fredrik Sandberg/*TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet