Foto: Bildbyrån

Sverige tog enkel VM-seger mot Kap Verde

Uppdaterad
Publicerad

Det var inget snack om saken i Sveriges andra VM-match.

Redan i paus hade de en ledning med elva mål mot Kap Verde.

Efter att Kap Verde spelat sju mot sex stora delar av andra halvlek skrevs segersiffrorna till 34-27.

Sverige var storfavorit i andra gruppspelsmatchen, när Kap Verde stod för motståndet. Efter en lite seg start satte Sverige fart och inte minst var Mikael Appelgren påkopplad i målet. Det dröjde inte länge innan Sverige hade en stor och säker ledning i matchen.

Hampus Wanne stod för en stark insats på sin kant och gjorde fem mål i den första halvleken, vilket gjorde honom till Sveriges bästa målskytt i matchen. Skillnaden mellan lagen var elva mål i paus.

Handbolls-VM

Kap Verdes lyft i andra halvlek

Men i andra halvlek var det tuffare för Sverige, då Kap Verde spelade sju mot sex i anfallet. Appelgren hade svårt att få fatt på skotten, inte minst när de kom från Felisberto Landim som gjorde fyra mål på lika många försök i början av halvleken. Kap Verdes övertag i spelare innebar dock ett par billiga mål för Sverige, i öppen kasse.

Matchen hade två helt olika ansikten, och Kap Verde var bättre än Sverige i stora delar av andra halvlek. Även i målprotokollet var motståndet starkare, men tack vare Sveriges stora ledning från den första blev det aldrig jämnt på tavlan.

34-27 blev slutresultatet i andra VM-matchen, vilket innebar att Kap Verde vann den andra halvleken med fyra mål.

– Tuff match att spela. Vi gör det bra i första halvlek och mycket sämre i andra halvlek. Vi tappar tempo, vi tappar skärpa. Det är svårt att analysera nu men andra halvlek är för dålig för vår del, säger Lucas Pellas till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet