Magnus Grahn sågar Glenn Solbergs coachning mot Spanien. Foto: Bildbyrån

SVT-expertens kritik: ”Måste coacha hårdare”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige förlorade mot Spanien med 28–32 i handbolls-EM.

En hel del spelare kom inte upp i nivå och Sverige hade många tekniska fel.

SVT Sports expert Magnus Grahn hade velat se förbundskapten Glenn Solberg och hans assisterande Martin Boquist agera hårdare.

– Man måste våga coacha hårdare och mer aktivt. Det saknade vi och det måste vi göra mot Tjeckien (på måndag). Jag hade gärna sett Eric Johansson redan i första halvlek. Jag gillar Jonathan Carlsbogård men han hade inte sin bästa dag i dag och då måste man våga spela andra spelare, säger Grahn.

En annan punkt att kritisera är Sveriges försvarsspel, menar Grahn.

Handbolls-EM

– Jag saknar aggressivitet, man kommer inte upp och får träff på spanjorerna i duellspelet. Även om Sverige försöker så kommer man fel hela tiden. Det är för dåligt försvarsspel helt enkelt, säger han.

Många av de svenska spelarna påpekade de tekniska felen som matchavgörande.

– Det är helt avgörande för den totala matchutgången. Jag tycker att det är konstigt att vi har så mycket tekniska fel på den här nivån. Det är ändå så att även om man spelar riktigt kasst försvarsspel så bjuder spanjorerna in Sverige till att kunna prestera bättre. Men det lyckas man inte med och det görs så mycket enkla misstag och det går inte mot ett lag som Spanien, säger Grahn.

Hur mycket saknas Max Darj som testades positivt för covid-19?

– Den energin, frenesin och engagemanget. Det var extremt mycket man saknade honom. Hans närvaro hade gett en helt annan matchbild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet