Foto: TT

SVT Sport sänder sista testen inför presentationen av EM-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Tomas Axnér debuterar som förbundskapten med dubbla landskamper mot Polen i början av oktober.

SVT Play sänder båda matcherna – som är sista testen innan presentationen av EM-truppen.

Stjärnorna Isabelle Gulldén, Johanna Bundsen och Johanna Westberg gör comeback.

Tomas Axnér, som tog över som förbundskapten för damlandslaget i början av mars, tog nyligen ut sin första landslagstrupp. Truppen ska spela träningsmatcher mot Polen, torsdag den 1:e oktober och lördag den 3:e oktober. Matcherna spelas i Lund respektive Ystad.

SVT sänder båda matcherna i SVT Play. Sändningarna startar 17.55 båda dagarna och matcherna kommenteras av Chris Härenstam och experten Magnus Grahn.

Gulldén och Bundsen tillbaka

I Axnérs första trupp återfinns storstjärnan Isabelle Gulldén. Hon har varit borta från landslaget på grund av mammaledighet och corona. Men till den här samlingen gör hon comeback.

– Jag har haft många samtal med Bella. Hon känns motiverad och sugen på handboll igen, sa förbundskaptenen vid trupputtagningen för knappt två veckor sedan.

Även målvaktstjärnan Johanna Bundsen och Johanna Westberg gör comeback efter mammaledighet.

Försvarsklippan Sabina Jacobsen saknas dock.

EM spelas i Norge och Danmark, och turneringen äger rum mellan 3-20 december. Det svenska landslaget är tänkt att spela sina matcher i danska Fredrikshamn.

KLIPP: Tuff EM-grupp för Sverige (18 juni, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.