Magnus Grahn. Foto: Bildbyrån

SVT Sports expert Magnus Grahn: Flytta fram EM

Uppdaterad
Publicerad

Norge kan tvingas avsäga sig arrangemanget av handbolls-EM.
Nu anser SVT Sports expert Magnus Grahn att hela mästerskapet borde flyttas fram.
– Hela Europa skakar ju, säger han.

Det norska handbollsförbundet flaggar nu för att de kan tvingas dra sig ur arrangemanget, bara fem veckor före den tänkta premiären. Anledningen är att de norska coronareglerna kan ställa till problem, där en smittad spelare eller ledare gör att laget – och eventuella motståndarlag – gör att laget tvingas dra sig ur mästerskapet.

SVT Sports expert Magnus Grahn anser att det är fel tillfälle att spela EM denna höst, och att det borde flyttas fram till en senare tidpunkt.

”Hela Europa skakar ju”

– Det är ju bara att slå upp och läsa tidningarna. Frankrike hade 45 000 nya fall i går, och det är klart att några handbollsspelare också kommer att bli drabbade. Hela Europa skakar ju. Jag skulle bli förvånad om vi kan arrangera ett EM i Norge och Danmark som planerat, säger han.

Tycker du att det är rätt att man ändå siktar på att spela EM?

– Hade du frågat mig för två-tre månader sedan hade jag sagt: Absolut! Men nu är jag mer tveksam med tanke på hur smittoläget ser ut i Europa. Det är ändå det här med transporter med människor över gränser som borde vara en flaskhals, att hitta ett säkert sätt att flytta och transportera människor, men även att de ska spela och hålla igång ett par veckor och få vara i fred... Jag är tveksam, faktiskt.

Så du tycker att det vore bättre att skjuta upp det?

– Ja, faktiskt. Som läget är nu, så ja.

KLIPP: Axner: ”Ska forma ett spel som kan bli en framgångsfaktor”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.