Foto: Bildbyrån

Tidigare landslagsspelaren tar över Ystad

Uppdaterad
Publicerad

Oscar Carlén tvingades avsluta sin spelarkarriär i förtid på grund av skador. Nu står det klart att han får sitt första uppdrag som huvudtränare då han tar över Ystads IF inför nästa säsong.
– Åren som assisterande tränare varit väldigt roliga och lärorika vilket gjort att jag fått tillbaka suget att jobba med handboll, säger Carlén till klubbens hemsida.

Sedan 2017 har Oscar Carlén varit assisterande tränare till Jerry Hallbäck, som kommer att sluta efter säsongen. Carlén tar över och har skrivit på ett treårskontrakt för klubben han inledde sin handbollskarriär i och som han var med och spelade upp till Elitserien 2006.

– Arbetet som tränare, vid sidan av planen, har också varit mentalt rehabiliterande eftersom det gjort att jag kunnat bearbeta synen och känslan av mig själv som spelare. Jag har under dessa år fått utökat ansvar från både klubben och Jerry vilket gett mig chansen att utvecklas som ledare, något jag är väldigt tacksam för. Jag hoppas nu kunna fortsätta den utvecklingen i rollen som huvudansvarig, säger Carlén.

Efter tiden i Ystad värvades Carlén till tyska Flensburg. Han hann även spela för Hamburg och var dessutom svensk landslagsspelare under flera år men tvingades avsluta karriären vid 25 års ålder på grund av återkommande knäskador.

Oscar Carlén, som hunnit fylla 31, tillträder som huvudtränare den 1 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer