Angelica Wallén under OS i Rio. Foto: TT

Time out-drama i svenskmötet: ”Aldrig upplevt något så osportsligt”

Uppdaterad
Publicerad

Spelare och ledare som rör sig i gråzonen mellan det tillåtna och otillåtna skapar nästan alltid kontrovers. När den danska handbollsligan drog igång höll ett köpenhamnskt tränardrag på att kosta svensklaget Nyköbing segern.

– Jag tycker det är så lågt på så många sätt av deras tränare, jag har aldrig upplevt något så osportsligt, skriver lagets svenska mittnia Angelica Wallén på sin blogg.

Hemmalaget Nyköbing Falster med Anna Lagerquist och Angelica Wallén på planen ledde i slutminuterna mot Johanna Bundsens Köpenhamn. Nyköbing hade vänt ett tremålsunderläge och ledde med 27-26 när sex sekunder återstod av ligapremiären.

I danska ligan finns en time out-knapp som ledarna kan trycka på för att stoppa matchen. Det utnyttjade bortalaget till fullo. Köpenhamnstränaren skickade sin fysioterapeut som med ett knapptryck stoppade matchen.

”Så lågt på så många sätt”

Problemet? Det är bara tillåtet att ta time out när ens lag har bollen. Det hade de inte och Nyköbing tilldelades straff. Time outen var ett desperat försök att få tag på bollen om det påföljande straffkastet inte gick i mål.

– Jag tycker det är så lågt på så många sätt av deras tränare, jag har aldrig upplevt något så osportsligt. Efter matchen står han för sin handling och säger att han kan tänka sig att göra det igen. Det är så tråkigt att en tränare ska försöka avgöra matchen från bänken, skriver Angelica Wallén på sin blogg i Skaraborgs Allehanda.

Tränaren: ”Inser att vi framstår som osympatiska”

Straffen gick i mål och Nyköbing vann med 28-26, men det förskonade inte köpenhamnsledarna från en mindre hatstorm.

– Jag är oerhört tacksam att det inte var min tränare som gjorde något sådant, jag hade inte kunnat kolla honom i ögonen efter det, jag hade tappat respekten totalt, skriver Wallén.

– Jag inser att det är en vattendelare och att vi framstår som osympatiska. Men vi kämpar hårt för att ta poäng, säger köpenhamnstränaren Claus Morgensen enligt tv2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.