Bekräftat: Ekdahl Du Rietz gör comeback

Publicerad

Nu är det bekräftat, Kim Ekdahl Du Rietz gör comeback i landslaget. Han är uttagen i Kristján Andréssons trupp till Euro Cup som togs ut i dag.
– Jag är mest glad över att ha fått honom att göra en comeback, säger Sveriges förbundskapten Kristján Andrésson

Tidigare i dag avslöjade SVT Sport att Kim Ekdahl Du Rietz gör comeback i landslaget efter fyra års frånvaro. Ekdahl Du Rietz är uttagen till landskamperna mot Spanien och Österrike.

– OS 2020 är drömmålet och det jag siktar på i nuläget. Det är nästan två år bort, men ändå inom en överskådlig framtid. Det är drömmålet, men det är två bra mästerskap på vägen dit också med VM i Danmark och Tyskland med stort publikintresse och hemmamästerskap efter det, säger Ekdahl Du Rietz till förbundets hemsida.

– Så de här två åren som kommer är väldigt spännande. Tanken är att vara med och spela om medaljerna, säger 29-åringen som till vardags spelar i franska PSG.

Haft en dialog med Kim

Euro Cup är en ny turnering där de tre nationer som ska arrangera EM 2020: Sverige, Norge och Österrike är med. Förutom värdnationerna är även de regerande Europamästarna Spanien med då de, precis som arrangörsländerna inte behöver kvalspela för en plats i mästerskapet.

Sverige inleder Euro Cup den 24 oktober med hemmamatch i Malmö Arena i Spanien och borta mot Österrike den 28.

– Jag har haft dialog med Kim sedan jag blev förbundskapten. Det blev aktuellt med en comeback när han kom tillbaka till handbollen och skrev på ett längre kontrakt med PSG. Det är en världsklasspelare, säger Kristján Andrésson på en presskonferens.

Hur Kim Ekdahl Du Rietz ska matchas är inget som Andrésson har bestämt än.

– Jag är mest glad över att ha fått honom att göra en comeback, säger han.

Truppen till Euro Cup

Visa

Målvakter: Andreas Palicka, Mikael Appelgren
Vänstersex: Jerry Tollbring, Hampus Wanne
Mittsex: Andreas Nilsson, Jesper Nielsen, Max Darj
Högersex: Niclas Ekberg, Mattias Zachrisson
Vänsternio: Kim Ekdahl Du Rietz, Lukas Nilsson, Simon Jeppsson, Philip Henningsson
Mittnio: Jim Gottfridsson, Linus Arnesson
Högernio: Albin Lagergren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer