Uddamålsförlust för Helsingborg i comebacken

Nykomlingen Helsingborg tappade ett tremålsöverläge och förlorade i premiären av Handbollsligan med 23-24 mot IFK Ystad.

– Det är segt. Vi gör det mycket bra och mycket dåligt, men det räcker inte i dag, säger OV Helsingborgs David Florander till C More.

Helsingborg är tillbaka i Handbollsligan efter att ha studsat tillbaka direkt från allsvenskan. Efter en målsnål inledning ledde Helsingborg med 6-3 efter knappa kvarten, och kunde gå till paus med uddamålsledning med 12-11.

I den andra halvleken rivstartade Helsingborg och ryckte på nytt åt sig en tremålsledning. Men Ystad skulle komma ikapp på nytt och med tio minuter kvar var ställningen lika, 19-19.

Vid ställning 23-22 till hemmalaget och drygt två minuter kvar att spela drog David Florander på sig en offensiv foul och IFK Ystad fick chansen att gå till en tvåmålsledning. Men Anton Månsson i Helsingborgsmålet lyckades rädda bollen och nordvästskåningarna kunde istället kvittera till 23-23.

Ystad avgjorde sent

Men en halvminut kvar satte Johan Nilsson 24-23 till hemmalaget. Helsingborg hade en boll inne till 24-24, men klockan hade hunnit ticka ut.

Målbäst i hemmalaget var Jonathan Mollerup och Johan Nilsson, medan David Florander blev bäste målskytt i bortalaget.

– Det är segt. Vi gör mycket bra och mycket dåligt, men det räcker inte i dag, säger Florander till C More.

För den andra nykomlingen Varberg blev det förlust med 21-28 mot Lugi.