Ulrika Olsson är klar för Västerås Irsta. Foto: Bildbyrån

Ulrika Olsson klar för ny klubb

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsstjärnan Ulrika Olsson bröt kontraktet med Skuru mitt under brinnande slutspel.

Nu har hon skrivit på för Västerås Irsta.

Vänsternian blev utsedd till mest värdefulla spelaren i SHE säsongen 2019–2020, och under årets grundserie stod hon för 130 mål och 106 assist – innan hon bröt kontraktet med Skuru.

Nu är 30-åringen klar för Västerås Irsta. Västeråslaget kom sexa i grundserien och åkte ut i kvartsfinal i slutspelet. Värvningen av Ulrika Olsson är en del av satsningen för att ta sig till toppen.

”Hennes kvalitéer och erfarenheter kommer att bidra till att vi som lag tar nästa steg och kan utmana lagen som sedan tidigare slåss i toppen.”, säger sportchefen Frenne Båverud i ett pressmeddelande.

Ulrika Olsson tror det finns goda möjligheter för föreningen.

”Min uppfattning är att ramarna kring föreningen finns på plats, och att man sportsligt har en bra nivå att bygga på. För egen del är det resan som triggar, verkar vara ett fint gäng tjejer och att få möjligheten att fortsätta spela boll är något jag är tacksam för”, säger hon.

Olsson bröt kontraktet med Skuru sedan hon hävdat att klubben inte velat förlänga med hänvisning till hennes ålder.

– När de väl för dialogen pratar de om att spelare i min ålder brukar tänka på familjebildning, vilket jag tycker är mest anmärkningsvärt, sade hon till TV4 då.

En uppfattning klubben inte delar.

– Ålder och familjebildning är absolut inte de grunder som det här beslutet har fattats på. De har inte vägts in över huvud taget, sade Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder.

ARKIV: Sverige klart för VM – trots förlust med reservlag (21 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.