Ulrika Olsson är klar som ny spelare i VästeråsIrsta HF. Det presenterade föreningen under en presskonferens på onsdagen. Foto: Silvia Anna Westin/SVT

VästeråsIrsta värvar Ulrika Olsson – ska ta laget till nästa nivå

Uppdaterad
Publicerad

I minst två år framöver ska Ulrika Olsson spela handboll för VästeråsIrsta HF. Stjärnan presenterades på en presskonferens under onsdagen. 

– Jag tror att vi har två väldigt spännande år framför oss, säger Ulrika Olsson.

Klubben ser det som en unik satsning som ska ta laget till nästa nivå för att kunna vara med och utmana i toppen.

– Det känns mycket bra. Det här är en typ av spelare som vi inte har haft på många, många år i truppen, säger Frenne Båverud som är tränare och sportchef i VästeråsIrsta HF. 

Var valet att komma till Västerås självklart? 

– Nej, inte från början. Men ju mer vi pratade så kändes det alltmer klockrent att fatta det beslutet, säger Ulrika Olsson. 

30-åriga Ulrika Olsson spelade senast i Skuru IK, men sa upp sitt kontrakt mitt under slutspelet. Det för att hon kände sig kränkt över att hennes kontrakt där inte förlängdes på grund av – som hon hävdar – hennes ålder.

Vänsternian blev utsedd till mest värdefulla spelaren i SHE säsongen 2019–2020, och under årets grundserie stod hon för 130 mål och 106 assist – innan hon bröt kontraktet med Skuru.

I klippet berättar hon hur känner kring konflikten med sitt tidigare lag och hur hon ser på nystarten. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.