Vann bottenmötet: ”Det är årets rån”

OV Helsingborg var totalt utspelade i första halvlek men lyckades hålla ner Varbergs försprång till två mål.

Till och med vinnartränaren Toni Johansson verkade förvånad efter en andra halvlek där hans lag kom ut i en helt ny skepnad och vann med 37-27.

– Det är årets rån i första halvlek att vi ligger under med två, säger Helsingborgstränaren Toni Johansson till C More.

Varberg gjorde det de kunde för att ta täten i torsdagens bottenmöte i Handbollsligan. Ingen skugga ska falla över deras första halvlek. Det är snarare Helsingborg som lyckades överprestera och på något sätt hålla jämna steg med hemmalaget. Något som alltså förbryllade även bortatränaren.

– Man måste nog se första halvlek igen för att se hur vi kan ligga under med två.

Men efter paus kom Helsingborg ut med en energi som borde kunna skjuta dem upp ur bottenträsket. För Varberg var det den fjärde raka förlusten. Helsingborg bröt sin svit på lika många.

”Vinner målvaktsmatchen med 1000-0”

– I andra vinner vi målvaktsmatchen med 1000-0 känns det som, säger tränaren Toni Johansson.

Fullt så bra var det inte, men Linus Olssons räddningsprocent på 43,5 var klart bidragande till de tunga två poängen. Framåt blev Viktor Hedin lagets bästa målskytt med sina sju.

Nu hoppas Helsingborg kunna lyfta i den jämna bottenstriden. Fem lag ligger inom två poäng, de två sämst placerade flyttas ner.

– Vi har legat ner och folk har sparkat på oss, känns det som. En liten framgång kan betyda allt. Det här kommer förhoppningsvis ge oss väldigt mycket självförtroende, säger Toni Johansson.