Höör vann trots storspelande 18-åring

Västerås målvaktstalang Irma Schjött, 18, hoppade in och gjorde en stormatch mot H65 Höör.

Men de regerande mästarna kunde med nöd och näppe hålla ut till en dramatisk 21-19-seger.

Höör rivstartade bortamatchen när Mikaela Mässing fick det mesta att stämma i offensiven.

Halvvägs in i första halvlek var gästerna upp i fyramålsledning – men Sara Frejd och Elin Lindén såg till att Västerås hakade på Höör med tre mål vardera i första halvlek.

Med underläge 11-13 i halvtid såg inbytta målvakten Irma Schjött till att Västerås kom ännu närmare när hon spikade igen rejält.

Hemmalaget gick upp till 13-13 när Schjött inte släppte in ett enda mål under tio minuters spel.

Till slut tvingades hon hämta boll ur nätet på straffkast från Anna Bardis på straff i 40:e minuten.

Men Schjött fortsatte storspela och med 40 sekunder kvar av matchen tog Västerås timeout i underläge 19-20 och satsade högt för att ta en poäng i matchen.

Jannike Wiberg fick då kliva fram och matcha sin unga målvaktskollega på andra sidan planen med en förstklassig räddning som säkrade två poäng för Höör.

Anna Bardis kunde i stället fastställa slutresultatet 21-19 i sista sekunden.