Foto: Bildbyrån

Sävehof tog säsongens första seger

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof studsade tillbaka efter den tunga premiärförlusten mot Skuru.

Laget slog VästeråsIrsta med 35-31 på bortaplan.

Landslagsstjärnan Jamina Roberts spelade i vanlig ordning en avgörande roll – och gjorde tio mål.

Matchen var inledningvis jämn och både VästeråsIrsta och Sävehof visade upp starka sidor direkt. Det blev dessutom en målrik första halvlek. Resultattavlan visade 17-17 inför halvtidspausen.

Men sedan skulle Sävehof växla upp.

15 minuter in i den andra halvleken hade landslagsstjärnan Jamina Roberts bjudit på åtta mål och bidragit till Sävehofs ledning med 28-23.

Totalt landade Roberts på tio mål under kvällen och slutresultatet skrevs till 35-31. Därmed tog Sävehof sin första seger för säsongen. VästeråsIrsta är fortsatt segerlösa efter två omgångar, då laget spelade oavgjort mot Önnered i första matchen.

Nu väntar Skara på bortaplan för VästeråsIrsta. Sävehof spelar Champions League-match mot Odense på söndag.

Kungälv tog andra segern

I den parallella matchen mellan Lugi och Kungälv fick de senare jubla. Bortalaget tog nämligen säsongens andra seger till de de tajta siffrorna 31-30.

Alma Jöhnsson var pricksäker och satte hela åtta mål på nio avslut. Två andra som bidrog till segern var Mia Lagumdzija och Wilma Pettersson som gjorde sex mål vardera.

I nästa omgång väntar Kristianstad för Kungälv och Lugi ställs mot Skuru.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.