Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jamina Roberts och Nathalie Hagman överraskade sina landslagskompisar dagen innan VM-premiären. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Veteranerna med hemligt gåvoprojekt inför VM

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som landslagets veteraner Nathalie Hagman och Jamina Roberts laddat för VM har de haft ett hemligt projekt – som de fick dela med sig av när landslaget checkade in på hotellet i Göteborg.

– Det säger så mycket om hur de är som personer, säger Linn Blohm om lagkompisarna.

När de svenska landslagsspelarna dagen före VM-premiären checkade in på sitt hotell fick de en överraskning av Nathalie Hagman och Jamina Roberts. Veteranerna har nämligen under flera veckors tid på eget initativ i hemlighet ringt runt till sponsorer och företag för att få ihop en goodiebag för att överraska sina lagkompisar.

– Det säger så mycket om dom och hur dom är som personer. Att de tänker på oss alla och är så kreativa. Dom har gjort ett väldigt fint jobb och det stod typ fyra fulla påsar på sängen, säger Linn Blohm.

Handbolls-VM

Varsin pyjamas

I presentpåsen fanns allt från chips och choklad till hudvårdsprodukter och varsin pyjamas.

– Alltså det är verkligen allt man kan behöva under ett mästerskap. Det var bara att titta på alla tjejer – det här höjde humöret så mycket, säger Mathilda Lundström.

– Det här representerar vårt lag. Att dom tänker på såna saker och hur det togs emot från laget visar bara att dom uppskattar oss och att vi uppskattar dom tillbaka, säger Jenny Carlsson.

Började som ett skämt

Jamina Roberts berättar att anledningen till att hon och Hagman överraskade lagkamraterna mest började som ett skämt.

– När vi spelade hemma-EM 2016 var vi så taggade på att mötas av en goodiebag på rummet, men då stod det ingenting där. Vi hade lite väl höga förhoppningar kanske, men det där har vi skämtat om sedan dess och nu fick vi fixa det själva, säger Roberts.

Hjälp från lillebror och sambo

Till sin hjälp har Roberts haft lillebror Kelvin och sambon Emil Berggren (sportchef i Amo).

– Jag och Hagman har skött det administrativa och min bror har fått vara postombud och kört fram och tillbaka i hela Göteborg för att få ihop det här. Dessutom har min sambo fått hjälpa till. Tjejerna var jätteglada, så det var kul, säger Roberts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet