Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jim Gottfridsson skadade sig mot Egypten. Foto: Bildbyrån

Handboll: VM över för Jim Gottfridsson

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är klart för semifinal i VM – men det blir inget mer spel för storstjärnan Jim Gottfridsson i turneringen.

– Jag kastar in handduken för denna gången. Irriterad, ledsen och besviken, skriver han på sin Instagram.

I början av Sveriges segermatch mot Egypten fastnade Jim Gottfridsson med vänsterhanden i en motståndares tröja och lämnade planen grimaserandes.

Han såg resten av matchen från sidan av planen med lindad hand.

Handfraktur

Efter matchen röntgades Gottfridsson och det kunde konstateras att han fått en fraktur i handen.

– Jag kastar in handduken för denna gången. Irriterad, ledsen och besviken. Tack för all stöttning fram till nu. Nu gör vi allt för att gå till VM-final, skriver han på sin Instagram.

Jim Gottfridsson är en av världens bästa handbollsspelare och att han nu missar resten av turneringen innebär ett tungt avbräck för Sverige. Nu väntar två månader utan spel för storstjärnan.

– Jag lider oerhört mycket med Jim som har förberett sig och gjort allt han kunnat för att komma så förberedd som möjligt, säger förbundskaptenen Glenn Solberg i ett uttalande på handbollslandslagets hemsida.

Möter Frankrike

– Han har gjort en väldigt fin turnering hittills så det är klart att det är jobbigt för oss, men vi har en väldigt stark trupp som kommer att göra allt för att vinna semifinalen.

I semifinalen på fredag ställs Sverige mot Frankrike i Stockholm. I den andra matchen möts Danmark och Spanien i Gdansk.

KLIPP: I kvartsfinalen storspelade målvakten Andreas Palicka som hyllas stort av lagkamraten Niklas Ekberg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.