Foto: Bildbyrån

VM-spelarna lämnar Skuru

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsduon Elin Hansson, 25, och Daniela de Jong, 23, lämnar Skuru.

De har skrivit på för rumänska SCM Ramnicu Valcea.

– Vi tror att SCM Ramnicu Valcea kommer att ge oss en utvecklande miljö med bra spelare, säger bägge på Skurus hemsida.

En ovanlig dubbelvärvning har presenterats och Skuru tappar två tongivande spelare. Elin Hansson och Daniela de Jong testar utlandslivet och har skrivit på för samma klubb.

Handbollsäventyret fortsätter i rumänska SCM Ramnicu Valcea.

– Vi tror att SCM Ramnicu Valcea kommer att ge oss en utvecklande miljö med bra spelare, tränare och organisation runt om. Vi har haft en bra dialog med den norske tränaren Bent Dahl och fått en bra bild av laget, säger spelarna till Skurus hemsida.

Hansson och de Jong har spelat i Skuru sedan 2015. De ser tillbaka på sin tid hos den regerande mästaren och nyblivna cupvinnaren.

– Vi känner framförallt att vi har haft väldigt roligt. Vi har trivts väldigt bra under hela vår tid i Skuru, men såklart sticker den här och förra säsongen ut. Att få ha tagit både ett SM-guld och ett Cup-guld är vi otroligt stolta över och att få ha gjort det med tjejerna i laget och med Mange och Calle är vi väldigt tacksamma för.

Båda representerade Sverige vid handbolls-VM i december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.