Wanne fick VM-debutera efter sjukdom

Uppdaterad
Publicerad

De två första matcherna har han fått följa från sidan ett hotellrum. Mot Angola fick Hampus Wanne äntligen VM-debutera efter sjukdom.

– Fantastiskt roligt, säger tvåmålsskytten till SVT Sport.

Det var under VM-uppladdningen i Halmstad som vänstersexan Hampus Wanne insjuknade i feber. Vinstmatcherna mot Egypten och Argentina har han därför fått se från ett hotellrum, isolerad från övriga laget.

Men inför Sveriges tredje match i VM hade 25-årige Wanne tillfrisknat och skrevs in i VM-truppen. Efter en sämre svensk period i första halvlek mot Angola fick Wanne debutera, och bara minuter senare hade han gjort två raka mål för ett Sverige som sedan var överlägset i andra halvlek och vann med 37-19.

”Orken är inte där överhuvudtaget”

Wanne stannade på två mål och gladdes över att få sina första minuter.

– Det var fantastiskt roligt. Nu när man har sett de två första matcherna på tv var det lite konstigt att sitta på bänken, säger han till SVT Sport.

Hur känns kroppen?

– Sådär. Själva kroppen känns bra men orken är inte där överhuvudtaget. Jag spelade sju minuter och i halvtid kände jag verkligen av det i omklädningsrummet. Så jag får höra med läkarteamet hur vi ska göra i morgon när det är ledig dag, hur man får vidare.

Kommer du hinna återhämta dig under turneringen?

– Ja, det tror jag. Så orolig är jag inte för det.

Så nästa vecka är du i toppform?

– Absolut. Jag ska försöka i alla fall, svarar en leende Wanne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.