Robert Wedberg lämnar Sävehof. Foto: Bildbyrån

Wedberg lämnar Sävehof – får toppjobb på förbundet

Uppdaterad
Publicerad

Robert Wedberg lämnar jobbet som tränare för Sävehofs herrar och blir förbundets nye generalsekreterare.

– Robert får det övergripande ansvaret att leda svensk handboll framåt och att verkställa förbundsstyrelsens beslut, säger Fredrik Rapp, ordförande i Svenska handbollsförbundet.

Assisterande tränare Andreas Stockenberg ersätter.

Omstarten i Handbollsligan blev en nystart för Sävehof. Efter fem raka förluster bröt Sävehof trenden och slog Ricoh med 27–21.

Men nu blir det en nystart igen när coachen hoppar av.

Robert Wedberg får ett toppjobb inom förbundet och lämnar därmed Sävehof. Han ersätter Christer Thelin, som går i pension och varit vd i 34 år och vars roll nu görs om, den 1 april.

– Det ska bli en fantastiskt roligt utmaning att bli generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet. Det är ett drömjobb för mig och det känns oerhört inspirerande att kliva på nu när handbollen är het efter två framgångsrika mästerskap och vi har både EM (herrar 2020) och VM (herrar och damer 2023) på hemmaplan att se fram emot, säger Wedberg till förbundets hemsida.

Stockenberg ersätter Wedberg. Anders Eliasson, som tidigare varit sportchef, blir manager. Och Peter Möller blir ny assisterande tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.