Magnus Wislander håller dörren öppen för att verka inom handbollen igen. Foto: TT

Wislander har fått hjärtat opererat

Uppdaterad
Publicerad

Legendaren Magnus Wislander opererade nyligen hjärtat. Läkarna tror att ett hål i hjärtat kan ha orsakat stroken förra året.

– Det har man täppt till nu och det känns bra, säger Wislander till Expressen.

Förra hösten föll Wislander ihop på jobbet, en ångestframkallande upplevelse.

– Man har konstaterat att ett hål i hjärtat kan vara anledningen till att jag fick en stroke. Men det har man täppt till nu och det känns bra, säger Wislander till Expressen.

Ett rutiningrepp? 

– För dem är det nog det, men inte för mig, haha. Det var intressant, jag var vaken hela tiden. Men det känns väldigt positivt och jag mår jättebra, säger Wislander. 

Efter 29 år i Redbergslid hoppade 56-årige Wislander i våras av efter en schism med huvudtränaren i herrlaget, Jasmin Zuta. Wislander har ett heltidsjobb som produktionschef på Postnord men följer handbollen noga och håller dörren öppen.

– Jag brinner för sporten och är öppen för förslag. Jag ser matcher dagligen och det börjar krypa i kroppen, säger Wislander som vill verka på så hög nivå som möjligt – dock inte som huvudtränare då det är för tidskrävande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.