Ystad skaffade sig matchboll mot Alingsås

Uppdaterad
Publicerad

En ny jämn kvartsfinal mellan Alingsås och Ystad i herrarnas SM-slutspel. Gästerna Ystad vände och vann i slutminuterna med 27-25 och leder nu med 2-1 i matcher. Men under matchen rök flera spelare ihop.

– Jag tycker det är bra att det blir lite känslor, säger Alingsås Johan Nilsson till Sportkanalen.

Alingsås ledde med fyra bollar långt in i den andra havleken. Men i slutet av matchen började gästerna att knapra in. Bra räddningar av Måns Landgren och ett stressat Alingsås gjorde att gästerna kunde kvittera med mindre än två minuter kvar.

Med knappa minuten kvar satte Ludvig Hallbäck ledningsmålet för Ystad och i slutminuten satte Mario Lipovac sitt sjätte mål i matchen och gästerna vann med 27-25.

– Vi gör det vi ska och går på mål, säger Ystads Alexander Borgstedt till Sportkanalen.

– Känns som att vi är det bättre laget i 55 minuter men på något jävla sätt lyckas de vinna. Fy fan vad surt det är, säger Alingsås Johan Nilsson.

Matchboll för Ystad

Ystad leder nu med 2-1 i matcher och kan avgöra hemma på onsdag.

– De firar som att de redan har avgjort så jag tror att vi har rätt bra chanser, säger Nilsson.

Men matchens snackis var när bråk bröt ut i mitten av den andra halvleken efter en hård tackling av en Ystadspelare. Domarna verkade ha svårt att avgöra påföljd och Ystadveteranen Kim Andersson visade skämtsamt VAR-teckenet. Efter många om och men blev domen två röda kort för en i vardera lag efter situationen.

– Jag kan tycka att det är lite tufft med rött kort men domaren säger att han är säker på sin sak. Men samtidigt det är sådant som händer, säger Borgstedt.

– Jag tycker det är bra att det blir lite känslor. Om det blir något rött kort hit eller dit, det får vi leva med, säger Nilsson.

Alingsås-Ystads IF

25-27 (12–12)

Alingsås: Samuel Lindberg 6, Mishels Liaba 5, Andreas Berg 4, Benjamin Helander 3, Andreas Lang 2, Felix Claar 2, Niclas Barud, Johan Nilsson, Fredrik Teern.

Ystads IF: Mario Lipovac 6, Jonathan Svensson 3, Johan Dahlin 3, Alexander Borgstedt 3, Ludvig Hallbäck 3, Anton Hallbäck 2, Hampus Andersson 2, Jeppe Krogh Simonsen, Linus Andersson, Jakob Nygren, Kim Andersson, Anders Persson.

Publik: 1 771.

Ystads IF leder med 2–1 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.