Erfarna högersexan Mattias Zachrisson måste operera axeln för andra gången, efter ett bakslag i rehabiliteringen. Foto: Bildbyrån

Zachrisson tvingas till ny axeloperation

Uppdaterad
Publicerad

Erfarna högersexan Mattias Zachrisson gick en kamp mot klockan, men missar EM på grund av en axelskada. Nu står det dessutom klart att 29-åringen tvingas till ytterligare en operation för att få bukt med den krånglande axeln, det meddelar handbollslandslaget.

Svenska handbollsstjärnan var endast uttagen i bruttotruppen till EM på grund av sin axelskada, men en liten förhoppning om spel fanns ändå inför mästerskapet.

Nu blir hans skadefrånvaro istället längre.

Handbolls-EM

”Tråkigt besked: Mattias Zachrisson, som togs ut i bruttotruppen till EM, har fått ett bakslag i sin rehabilitering och tvingas till en ny axeloperation om två veckor” skriver handbollslandslaget i sociala medier.

Det var i mitten av augusti som Zachrisson, till vardags i Füchse Berlin i Bundesliga, ådrog sig skadan och genomgick en första operation av axeln.

SVT Sport är på plats och direktrapporterar från Sveriges premiärmatch mot Schweiz i kväll med start klockan 20.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet