Mattias Zachrisson ser ut att missa EM. Foto: Bildbyrån

Svenske stjärnans EM i fara: ”Kan inte kasta en boll”

Uppdaterad
Publicerad

Svenske handbollsstjärnan Mattias Zachrisson är skadad och kämpar för att komma i spel och hinna bli aktuell för EM i januari.
Men läget ser dystert ut.
– Det ser mörkt ut. Jag kan inte kasta en boll, säger Mattias Zachrisson till SVT Sport.

I mitten av augusti drabbades högersexan Mattias Zachrisson, till vardags i Füchse Berlin i Bundesliga, av en axelskada och tvingades till operation.
Sedan dess har 29-åringen kämpat mot klockan för att komma tillbaka till spel för att kunna vara tillgänglig till hemma-EM som inleds 9 januari.

Men läget ser just nu inte ljust ut.

– Jag kan inte kasta en boll, maximalt kan jag passa en boll så jag är långtifrån handbollen nu. Jag ska aldrig säga att EM är uteslutet, eftersom det blev ett framsteg för mig i måndags. Men det ser mörkt ut. Jag skulle säga att det är 10/90 att jag kan spela, säger Mattias Zachrisson till SVT Sport.

Vad svarade kroppen på i måndags?

– Det har knakat fram och tillbaka men från ingenstans small det till i måndags och det blev bättre. Det var ett stort framsteg då det vart ganska dåligt och blev något bättre. Det är skönt att det händer något positivt.

”Svårt att se att jag spelar”

Vägen till spel är lång säger du, vad handlar det om tidsmässigt?

– Jag har mycket kvar att bygga upp. Jag har svårt att se att jag spelar om en månad. Snarare kanske tre månader, säger Zachrisson.

Zachrisson har haft en kontinuerlig kontakt med förbundskapten Kristján Andrésson under rehabiliterings-perioden, men just nu verkar det inte sannolikt att han kan spela EM.

– Vi har absolut haft en dialog fram och tillbaka och följt upp hur det går med skadan, säger Zachrisson.

Truppen till EM i januari presenteras 13 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer